Euroviiiiisuuu !
(1.7.2005)
Finlandia-viisustipendi

Hei. Jotain täytyy tehdä! Perustaa Finlandia-viisustipendi kevyen musiikin puolelle! Valita joku (ehkä useita) eurooppalainen säveltäjä, joka kutsuttaisiin muutamaksi kuukaudeksi asumaan Suomeen, hemmoteltaisiin perusteellisesti, aivopestäisiin suomalaisuusideoilla: Sibeliuksella, suomalaismetsillä, järvimaisemilla, itsepäisyydellä jne. Ainoa mitä edellytettäisiin olisi (voittava) kiva euroviisukappale. Olemme ajautuneet itseäänsyövään, itsetuhoiseen euroviisuneuroosiin, joka pitää pakolla räjäyttää pois. Siis: Tyhjät taskut ensin vielä tyhjemmiksi, jotta ne voi sittemmin täyttää vaikka musiikilla!
 
 
 
Villakoiran ydin
Euroviisu on suurta MASSAVIIHDETTÄ joukoille. Globaalista näkökulmasta tirkistellen suomalaiset kappaleet ovat järjestään hieman erikoisia, villakoiran ydin on oikealla tavalla tavoittaa se ajassa mytivä tavallisuus !!!
 
 
Karvat pois !
... joo, olis aika kyllä trimmata se villakoira...


 
 
Suomen ja Ruotsin erot.
Ruotsi on menestynyt euroviisuissa ja yleisesti ottaen kevyessä musiikissa. Suomella on kuuluisammat kapellimestarit, eikö totta ?
Mutta Suomi ei ole menestynyt euroviisuissa eikä laajemmalti kevyessä musiikissa.
Arvostukset yhteiskunnassa luovat pohjaa sille mitä luova yksilö yhteiskunnassa tavoittelee, unelmoi, mihin enemmän tai vähemmän tietoisesti pyrkii.
Väittäisin että Ruotsisa suhtaudutaan kuolemanvakavasti viihdemusiikkiin.
Tämä tulee hassusti esille siinäkin, mitä näiltä viihdemusiikin edustajilta vaaditaan. Kun muutin Ruotsiin 1984 oli vaikea uskoa todeksi tilannetta: suosikkilaulajan pienestä sivuhypystä aviolliselta polulta kohisi koko maa. Oli kuin häneltä olisi vaadittu vanhanaikaisen papin siveellisyyttä ! Ei ainakaan Suomessa muusikoiden seksiseikkailuja siihen aikaan niin vakavasti otettu.
_____________________________________________________________________________
Miksi ei ?
Eeva-Maija Harju-Virta  |  20.10.2005 17:10
Ei Värttinöiltä löytyisi seuraavaa euroviisukappaletta ? Jotain vanhaa tai sitten uutta ?
_____________________________________________________________________________
Kommentti edelliseen (HS):
Euroviisut
domini canes  |  21.10.2005 10:16
Olen jo vuosia kannattanut ollut sitä mieltä, että meidän kannattaisi lähettää Värttinän kaltaisia esiintyjiä Euroviisuihin. Vaikka sliipattua stadionetnoa tekevätkin niin silti olisivat silti kiinnostavampia kuin mitä Suomesta on lähtenyt vuosiin...
______________________________________________________________________
Missä on Paula Koivuniemi ?
Eeva-Maija Harju-Virta  |  14.11.2005 19:48
Missä on Paula Koivuniemi ? Euroviisut ovat niitä harvoja kilpailuja, joissa seksillä voisi saada pisteitä. Ja Paula Koivuniemestä voisi löytyä kansainvälistä tyyliä tälläkin puolella (jos ei ikä tule vastaan) ?. Onko hän koskaan ollut mukana ? Jos ei niin miksi ei?